Ledningsbil till räddningstjänsten

Ledningsbil till räddningstjänsten

Ett ytterligare uppdrag för räddningstjänsten, den här gången för Räddningstjänsten Medelpad. Vi har anpassat en Volkswagen Touareg till en ledningsbil. Bilen är utrustad med radioteknik, belysning, bildskärmar, elförsörjning och förvaringsutrymmen.

Passagerarsätet fram i bilen har tagits bort för att göra plats åt radioutrustning och kontrollsystem för belysningen, både invändigt och utvändigt. I den nedre delen har vi installerat en 3000W omvandlare med ett inbyggt litiumbatteri på 160Ah för att säkerställa elförsörjningen. Vi har även installerat 230V uttag samt en radiobatteriladdare.

Fordonet har utrustats med blåljussystem, Standby CS40, som styrs via en användarvänlig T5 Touchpanel. Detta system möjliggör enkel hantering av blåljus, sirener och varningsljus, vilket är avgörande för effektiviteten vid utryckningar. För att förbättra sikten och säkerheten ytterligare, har vi förstärkt den yttre belysningen med kraftfulla LED-ramper, både i grillen och under larmbågen. Dessa LED-ramper ger starkt fjärrljus vid nattarbete eller dåliga ljusförhållanden.

Vi har också installerat sid- och bakåtriktade arbetsljus, vilka aktiveras via kontrollsystemet. Sidoljusen är monterade i larmbågarna och kan snabbt tändas eller släckas beroende på situationen. Bakåtriktade arbetsljus, som även fungerar som backljus, är placerade under den bakre kofångaren och aktiveras automatiskt när bilen sätts i backväxel eller manuellt via blåljuspanelen.

I bagageutrymmet har vi skapat ett välorganiserat ledningsutrymme som underlättar effektiv hantering och förvaring av utrustning:

  • Förvaringshurtsar
  • Utdragbart skrivbord
  • Radioutrustning och mikrofon
  • Digital klocka med yttertemperaturvisning
  • Högtalare för radiosystemet
  • 230V och USB-uttag

 

Denna ledningsbil är byggd för att ge räddningspersonalen en effektiv arbetsmiljö där allt är lättillgängligt, välorganiserat och säker.